NieuwsNews - GPS Volgsystemen
30

Jun2014

Volgsysteem helpt tegen diesel en voertuigdiefstal

Bedrijven die actief zijn in groen, grond en infrastructuur zijn vorig jaar 950.000 liter aan brandstof kwijtgeraakt aan dieseldieven, blijkt uit cijfers van brancheorganisatie Cumela.

Bedrijven die bijvoorbeeld bermen maaien, grond verzetten en suikerbieten rooien liepen daardoor een totale schade op van 2 miljoen euro. Gemiddeld wordt er per brandstofdiefstal ruim 2500 liter brandstof buitgemaakt, meestal door een machine op een bouwplaats af te tappen.

Door de stijgende brandstofprijzen en het verhogen van de accijns voor zogeheten ’rode diesel’ verwacht de brancheorganisatie dat het aantal gestolen liters dit jaar verder zal toenemen.

De grootste schadepost voor grondbedrijven ontstaat echter door de diefstal van machines en onderdelen, wat de bedrijven een verlies oplevert van meer dan drie miljoen euro.

Bewegingsmelders

Sommige bedrijven hebben inmiddels camera’s met bewegingsmelders geplaatst, anderen huren een bewakingsdienst om hun machines in de gaten te laten houden. Ook is het gebruik van een afsluitbare tankdop, inclusief systemen om leegzuigen van de tank te voorkomen, in opmars. En een handige tip voor ondernemers: tank je machine niet ’s avonds vol, maar de volgende morgen. Dit zal aanzienlijk schelen in de hoeveelheid dieseldiefstal.

Het beveiligen om dieseldiestal te voorkomen heeft de bedrijven tot nu toe 3 miljoen euro gekost, wat neerkomt op gemiddeld om 4000 euro per onderneming. Diesel diefstal

6

Dec2013

Volgsysteem helpt tegen scooterroof

Volgsysteem helpt tegen scooterroof

De gezamenlijke aanpak van verzekeraars, politie en de tweewielerbranche om scooterdieven het leven zuur te maken, werpt zijn vruchten af.

Voor het eerst is een gestolen voertuig teruggevonden via het gps-volgsysteem. Vele honderden bezitters hebben dat laten inbouwen. „Natuurlijk is dit hoopgevend, maar we zijn er natuurlijk nog lang niet”, reageert directeur Wouter Verkerk van het Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit (VbV). „Scooters zijn zeer in trek in het criminele circuit en jaarlijks worden er ruim 13.000 gestolen, waarvan slechts 25 procent wordt teruggevonden.”

Daarom startten in oktober de marktpartijen een ultieme poging om het dievengilde aan te pakken. Onder de noemer ’Blijf van mijn scooter af’ werden eigenaren van de duizenden euro’s kostende tweewielers gewezen op de voordelen van een gps-volgsysteem. De extra €200 wordt snel terugverdiend, omdat scooterrijders een fikse korting op de verzekeringspremie krijgen en een aftrek van €125 op het eigen risico.

De grootste bromfietsverzekeraar, Unigarant Verzekeringen, was de eerste die onder zijn verzekerden het systeem promootte. „En met een positief resultaat, want het eerste ontvreemde exemplaar met volgsysteem kon razendsnel worden opgespoord en aan de rechtmatige eigenaar worden teruggeven”, aldus de VbV-zegsman.

2

April2013

Nieuws uit het jaar 2003 tot nu

De open achterdeur, een symbool van welkom op de boerderij, is niet meer vanzelfsprekend. Het platteland en dan vooral de land- en tuinbouwbedrijven zijn steeds meer het doelwit van criminelen, al dan niet verenigd in bendes. Interpolis signaleert een grote toename van diefstallen. „Vooral trekkers van een jaar of vijf zijn gewild. We vinden er nooit iets van terug, dus het vermoeden bestaat dat het materieel de grens over gaat”, zegt Ronald de Milliano, agrarisch specialist bij de verzekeraar. PinC, partner in continuïteit, spant zich in om preventieve oplossingen te bieden die praktisch en betaalbaar zijn. Coöperatief optreden en samenwerken in een soort buurtpreventie kan ook veel ellende voorkomen, zo ervaren boeren en tuinders in de regio Oosterhout.

Limburgse boeren en politie werken samen om heimelijke hennepteelt in maïsvelden tegen te gaan. Dit alles om het platteland te maken tot wat het moet zijn, aantrekkelijk, open en vertrouwd.

Lees verder

Archief:

– (pdf) Achmea met nieuwe innovatie van Gpsvolgsystemen.eu in blad ‘Nieuwe Oogst’

– (link) Dure Audi terug gevonden dankzij ClickTrace Track and Trace

– (link) Weer machine terug gevonden dankzij ClickTrace Track and Trace

– (pdf) Gpsvolgsystemen.eu in het blad ‘Agra power’

– (link) Gpsvolgsystemen.eu & Achmea maken vuist tegen koperdiefstal

– (pdf) Gpsvolgsystemen.eu in het blad ‘de Aannemer’

– (pdf) Gpsvolgsystemen.eu in het blad ‘Park en Tuin techniek’

– (pdf) Achmea met nieuwe innovatie van Gpsvolgsystemen.eu in blad ‘Fruitteelt’

– (pdf) ClickTrace Track & Trace in het Noord Hollands Dagblad

– (pdf) ClickTrace Track & Trace in het NRC handelsblad

– (pdf) ClickTrace Track & Trace in het wetenschappelijk blad “Quest”

– (pdf) Gestolen vrachtwagen teruggevonden dankzij GPS systeem

– (pdf) Gestolen auto in Duitsland teruggevonden dankzij GPS systeem

– (pdf) Vrachtwagen met €170000,- aan lading teruggevonden dankzij GPS systeem

– (pdf) Landrover teruggevonden dankzij GPS systeem

– (pdf) Verdachte gepakt diamantroof ABN dankzij GPS systeem

– (pdf) Gestolen auto na kwartier teruggevonden dankzij GPS systeem

Om bovenstaande artikelen te kunnen lezen, heeft u Adobe Reader nodig. Indien Adobe Reader niet op uw computer is geïnstalleerd, klik dan hier om deze te downloaden.

Back to Top
Enter your Infotext or Widgets here...